100 Aileye 100 Kumanya Projesi

Sorgun Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencileri kurdukları "Değerler Eğitimi Kulübü" ile Muş'tan Batman'a, Yemen'den Filistin'e, 14 ayrı projede, binlerce kişiye yardımda bulundular. Ramazan ayı nedeniyle "100 aileye 100 kumanya" isimli yeni bir proje başlatan öğrenciler, 30 gün boyunca dar gelirli 100 aileye gıda yardımı ulaştıracaklar. Okul Müdürü Yusuf Çetintaş gazetemiz muhabirine, Mehmet Akif Ersoy ortaokulunun en kalabalık, en kapsamlı okul olduğunu, bu nedenle zengini de, fakiri de, yardım yapacak velileri de, yardım yapılacak velileri de çok iyi bildiklerini belirtti. Hayata geçirilen projelerin dönemsel olduğunun altını çizen Çetintaş "Örneğin okullar açıldığında 'Bir Ayakkabı Bir Çanta Biz Hazırız Okula' projesiyle kırtasiye, Kış yaklaştığında 'Bir Bot Bir mont' projesiyle giysi, 'Kış Üşütür Siz Isıtın' projesi ile yakacak yardımı yapıldı. Cumartesi günü Ramazan ayı başlıyor, bu mübarek ay dolayısıyla da "100 aileye 100 kumanya kampanyası başlattılar. Ramazan Bayramı'na yakın 'Bir Yetim de Sen Güldür' projesiyle de yine dar gelirlilere bayramlık giysi yardımı yapacağız" dedi. "Değerler Eğitimi Kulübü" olarak Muş'tan Batman'a, Yemen'den Filistin'e, 14 ayrı projede, binlerce kişiye yardımda bulunduklarını kaydeden Çetintaş "Fatma Baykal öğretmenimizin öncülüğünde yürütülen bu projelerde, diğer öğretmen arkadaşlarımızın da katkıları büyüktür. 'Değerler Eğitimi Kulübü' olarak 4 yıldır bu faaliyetlerimiz devam ediyor. Projelerimizle önce il dışına, sonra da ülke dışına yardımlar ulaştırdık. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Proje koordinatörü olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Baykal da, aralıksız 4 yıldır bu tür projeleri hayata geçirmek için çaba harcadığını, şimdi de Ramazan ayı nedeniyle "100 aileye 100 kumanya" projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Baykal, okulda görev yapan rehberlik öğretmenleri ile işbirliği içinde dar gelirli öğrencileri ve aileleri saptadıklarını ve bu ailelere mevsimine göre çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade etti. Bu yardımları, öğrenciler, öğretmenler ve hayırsever vatandaşlardan temin ettiklerini vurgulayan Baykal "Bir Ayakkabı Bir Çanta Biz Hazırız Okula' projesiyle 150 öğrencimize kırtasiye yardımı, Bir Bot Bir mont' projesiyle 80 öğrencimize mont ve bot yardımı yaptık. 'Kış Üşütür Siz Isıtın' projesiyle bazı ailelere odun kömür yardımları yaptık. Yemen'de çocukların açlıktan ölmesi haberi üzerine Yemen'de çocuklar ölmesin' projesi kapsamında kermesler düzenledik, yardımlar topladık ve Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla oraya da yardımda bulunduk.  Geçen Ramazan Bayramı'nda öğrencilerimiz bayram harçlıklarını 'Bayram Harçlığım Filistinli Çocuklar İçin' kampanyası kapsamında Filistin'e gönderdiler. Bunların haricinde 'Sma ve Lenfoma Kanseri çocuklar için Yardım çalışmaları', 'İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes', 'Biz Büyüdük Oyuncağımız Senin olsun Kardeşim', 'Atma Paylaş Giysi Bağışı', 'Mehmetçiğe Destek', 'Kardeş Köy Okullarına Kitap Bağışı Kampanyaları', Muş'lu ve Batman'lı çocuklar için 'Minik Ayaklar Üşümesin' isimli proje kapsamında ayakkabı yardımında bulunduk. Bu projelerimizden bazıları sona ererken, bazılar dönemsel. Bu nedenle onlar her yıl devam ediyor" ifadelerini kullandı. Okul Aile Birliği'nden öğrenci velileri Emine Demirbaş ile Arzu Nazlıgül bu çalışmaları çok olumlu bulduklarını ve hayata geçirilen projeler sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını, kendilerinin de seve seve çalışmalarda görev aldıklarını kaydettiler.Öğrenciler"100 Aileye 100 Kumanya" projesinde görev aldıklarını ve severek bu görevi yaptıklarını belirttiler. Bizler de yardım çalışmalarına destek veren hayırseverlerimizi, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

19-04-202219-04-202219-04-2022

Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 19.04.2022 11:59 - Görüntülenme: 192