Benim Miracım Namaz eTwinning Projesi Kapanış Webinarı

Benim Miracım Namaz eTwinning Projesi:

Okulumuz öğretmenlerinden Fatma BAYKAL'ın kurucusu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akşemseddin Ortaokulu öğretmenlerinden Sevda Yılmaz KARAKAŞ ile başlatmış olduğu Benim Miracım Namaz eTwinning Projesi İzmir, Giresun, Ordu, Konya, Nevşehir, İstanbul, Mersin gibi Türkiye'nin farklı şehirlerinden 9 öğretmen ve 11-14 yaş arası 75 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. "Benim Miracım Namaz" projesinde yapılan çalışmalarla öğrencilerde namaz farkındalığı oluşturmak, namazın önemini öğretmek hedeflenmiştir. Namazla ilgili Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlere ve Peygamberimizin hadislerine dikkat çekerek yapılan etkinliklerde öğrencilere namaz sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak amaçlanmıştır.Ayrıca projede kullanılacak web 2.0 araçları ile namaz konusundaki teorik bilgiler kuvvetlendirilmeye çalışılmıştır. Proje kapsamında şuana kadar logo ve afiş tasarımı, Pixton avatarları, Kelime bulutları, Kandil programları, kitap okuma etkinliği, Yazar Buluşması,Hacivat Karagöz etkinliği,Akrostiş şiir etkinliği, Resfebe çalışması,Namaz ağacı etkinliği, Oruçluyum,mutluyum,huzurluyum etkinliği, Dijital oyun tasarımları, Pano çalışmaları, Karma takım etkinlikleri, Camii maketi tasarımları ,Camii ve mescid buluşmaları gibi pek çok çalışma gerçekleştirilmiştir. Ulusal basında bir çok haber sitesinde de yayınlanan proje ocak ayında başlamış olup başlamış olup Ramazan ayının sona ermesiyle tamamlanacaktır. Proje kapanışı Zoom ve Chatroom üzerinden tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.Projede görev alan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

26-04-202226-04-2022

Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 23:51 - Görüntülenme: 247