Mrt

Gelişiyle tüm müminleri sevindiren on bir ayın sultanı rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz. İyiliklerimizin ve dualarımızın kabulüne, bütün insanlığın özellikle de mazlum coğrafyalardaki müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR

"Müslüman Müslüman'ın (din) kardeşidir... Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir..." hadisi gereğince okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla ramazan kumanyaları hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır. Bazı hayırseverlerimiz ihtiyaç sahibi ailelere ayrıca nakdi yardımda da bulunmuşlardır. Değerler Eğitimi Kulübü olarak "Ramazan paylaşmaktır." sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu yardımlaşma ve dayanışma etkinliğine katkı sağlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü tarafından düzenlenen Genç Yüreklerden Kudüs'e Mektup Yazma Yarışması sonuçlanmıştır.

5-A Sınıfından Amine Zümra DOĞAN

6-D sınıfından Hazal TOKEL

7-F sınıfından Ahsen Berra KAPLAN birincilik ödülü almaya hak kazanmışlardır. Yarışmamıza katılan ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuz öğrencileri Değerler Eğitimi Kulübü olarak  "Değerler Özümüzdür Projesi" kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizden Fatma BAYKAL rehberliğinde hasta ve yaşlı ziyaretinde bulunmuşlardır.

Hastaları ziyaret etmek Peygamberimizin sünnetidir. Peygamberimiz(s.a.v.) kendisi hastaları ziyaret eder bizlere de bunu tavsiye ederdi. “Kim bir hastanın hâl ve hatırını sormaya gider veya Allah için sevdiği bir kişiyi ziyaret ederse, ona bir melek şöyle seslenir: Sana ne mutlu! Güzel bir yolculuk yaptın. Kendine cennette yer hazırladın!”  sözleriyle hasta ziyaretini teşvik ederdi. Çünkü hastayı ziyaret etmek Müslümanın Müslümana karşı bir hakkıdır. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz yaşlılara da hürmet edilmesini tavsiye eder, şöyle buyururdu.

"Bir genç, bir yaşlıya, yaşından dolayı hürmet ederse onun yaşına varınca, Allahü Teâlâ, ona gençleri hürmet ettirir." Yine Peygamberimiz (s.a.v.): “Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslümana saygı gösterip ikram etmek Allah'a saygıdandır.” buyurmuştur.

Öğrencilerimiz bu vesileyle hem Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmiş hem de hasta ve yaşlı ziyaret adabını öğrenmişlerdir. Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Şbt