Şbt

Ramazan rahmettir, Ramazan berekettir, Ramazan paylaşmaktır.

Okulumuz Değerler Eğitimi kulübü olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da bir Ramazan Kumanyası yardımlaşma etkinliği başlatılmıştır. İhtiyaç sahiplerine gıda desteği sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz kumanya çalışmasına hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.

Şbt

"Bu Kur’an, âyetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır."Sâd Suresi

Okulumuzda Kur’an-ı Kerimi kurallarına uygun olarak güzel bir şekilde okumak , din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz arasında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenlenecektir. Yarışmamıza katılım sağlamak isteyen öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizle iletişime geçebilirler.

Şbt

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden berat, kişinin doğuştan günahlardan berî olduğunu bize haber veren önemli bir müjdedir.

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.

Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyoruz. Bu mübarek gece vesilesiyle başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm islam aleminin her türlü dert, acı ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü olarak Filistin'de yaşanan zulme karşı farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin Kudüs’ü anlamaları, anlatmaları; Gazze’de yaşananlarla ilgili empati kurmaları ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek olmaları amacıyla 5.6. ve 7. Sınıf öğrencilerimiz arasında “Genç Yüreklerden Kudüs’e” konulu bir mektup yarışması gerçekleştirilecektir.   Ayrıca bu yarışmayla öğrencilerimizin İslâm’ın ilk kıblesi, Kâbe ve Mescid-i Nebevi’den sonra Müslümanlar için en önemli üçüncü mabet, Mescidi Aksa’yı tanımalarını sağlamak, Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında onları araştırmaya teşvik etmek, Milli-manevi ve kültürel değerlerimizi yaymak, Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında bilinçlendirmek ve öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini ifade etme becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz ayrıntılı bilgi için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizle iletişime geçebilirler.

Şbt

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Şbt

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Değerler Eğitimi Kulübü olarak 6 Şubat Salı Günü Sorgun Garajlar Yeni Cami'de  Miraç Kandili vesilesiyle öğrencilerimizle cami buluşması gerçekleştireceğiz. 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve Filistin'de zulüm gören müslüman kardeşlerimiz için duaların da yer alacağı programa katılmak isteyen öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz.